Skönhetsredaktörerna, 2015

Skönhetsredaktörerna, 2015

"Tips: lär dig läsa innehållsförteckningarna och namnen på bra och dåliga ingredienser. Finns namnet aluminiumklorid, propyleneglycol, PEG och EDTA så tycker jag att man ska leta efter annat på hyllan!

Potassium Alum är okej i naturliga deodoranter. Det är ett salt som är basiskt. Citric Acid Ester också. Alunsalt är en okej salt (lågt ph) som inte ska förväxlas med aluminiumklorid. Mycket att hålla reda på alltså!

Enligt Vetenskapskommittén för matsäkerhet i Norge kan daglig användning leda till att man får i sig mellan 30 till 50 gånger mer än vad som klassas som riskfritt för hälsan. Jag har av flera års självbevarelsedrift undvikit aluminiumsalter eftersom lymfkörtlarna sitter nära armhålorna… Tänk själv.

Så nu har jag valt ut några av mina favoriter. Tilläggas ska att man inte kan ropa ”halleluja prisa gudarna” och jämställa de alternativa deodoranterna och antiperspiranter med mer naturliga för de är inte lika 100 procentiga som aluminiumsalterna som täpper till och hindrar svettkörtlarna från att arbeta. De flesta naturliga och ekologiska deodoranterna på marknaden arbetar med basiska salter och PH-värde runt 5-6 som ger en miljö i armhålan som inte bakterierna gillar."

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.