Van idee tot beautyproduct in het schap

Heb je er ooit over nagedacht hoe, waarom en wie er achter de huidverzorging zit die je in de winkel vindt?
Het maken van een huidverzorgingsproduct kan maanden of zelfs jaren duren van idee tot schap

Eerst komt het idee en hier heb ik het geluk een huidverzorgingsbedrijf te bezitten, terwijl ik mijn eigen verlanglijstje afwerk. Ik heb wetenschap van natuurlijke gezondheid gestudeerd, dus ik ben er vrij zeker van welke ingrediënten ik graag in een product zou willen hebben en nog zekerder over ingrediënten die ik niet lekker zou vinden. Ik werk samen met een chemicus die een expert is in het formuleren van cosmetica, omdat de ingrediënten die ik erin zou willen hebben misschien niet samengaan. Ze voegt ook waardevolle punten toe en denkt na over behoud en dergelijke dingen waar ik geen weet van heb. Tegelijkertijd werk ik samen met onze getalenteerde ontwerper Nicole Waller aan verpakkingen en barcodes en denk ik na over de tekst die op de verpakking moet komen. Ik begon met het maken van het eerste product All you need is me met een brutale humoristische tekst, dus nu moeten alle volgende producten natuurlijk ook humoristisch zijn. Op dit punt is de samensteller misschien klaar om de eerste test van een nieuw product te verzenden. Het is nog nooit gebeurd dat ik blij ben met de eerste test, dus herzien we de formule en herhalen we het proces keer op keer totdat we blij en verliefd zijn op de test.
Vanaf nu kunnen we weer veel vertraging oplopen als het gaat om de beschikbaarheid van ingrediënten, aangezien ik alleen 100% natuurlijk en een zo hoog mogelijk biologisch gehalte gebruik.
Ook dan duimen we dat de verpakkingsbestelling en -levering vlot verloopt. Ten slotte moeten we een slot in de productie krijgen om de buizen te maken en te vullen. Eindelijk is het product klaar om te worden verzonden naar winkels en spa's. Nooit is het een perfect probleemloos proces, er is altijd iets. Misschien ben ik daarom wel een trotse mama elke keer als ik een nieuw product op de markt krijg. Als je het proces kent, is het mij een groot genoegen om te pronken met ons nieuwste spa-product Sea me mask, de zichtbare wow. 100% natuurlijk en 96% biologisch De ingrediënten zijn :
Chlorella - rijk aan aminozuren en antioxidanten, helpt de productie van het collageen van uw huid te verbeteren. Verstevigt de huid en verzacht fijne lijntjes en rimpels
Natriumhyaluronaat - krachtig anti-verouderingsingrediënt dat van nature in de huid voorkomt. Maakt de huid voller en rimpels worden sterk verminderd
Aloë vera - verzachtende antioxidant die de elasticiteit verhoogt
Pullulan - verstevigt en verstevigt de huid. Een natuurlijke polysaccharide op plantaardige basis
Essentiële oliën van groene munt en pepermunt - verhelderend en opbeurend

Prachtige foto van Jaak T. Arendi
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.